duminică, 17 aprilie 2011

Trairile launtrice.........o povara greu de dus 56

             Eu sunt ortodoxa din generatie in generatie. Fiica mea a fost Botezata Ortodox la citeva luni, dar pe parcursul vietii a avut libertatea sa-si aleaga religia. A studiat ramurile Crestinismului atit cit sa-i permita sa-si aleaga religia. Concluzia care a tras-o a fost sa ramina, asa cum a fost botezata la citeva luni, adica in religia Ortodoxa. Noi pastram si respectam TRADITIILE mostenite din generatie in generatie dar si poruncile bisericesti. Atit eu cit si fiica.... ne-am facut o educatie religioasa ortodoxa si ne este mai usor sa ne tinem sub control pornirile launtrice dar si cele venite din partea semenilor.....sa ni le explicam.....eventual sa le evitam.
             De citiva ani ma lupt cu mine, cu sinele meu, pentru ca in POSTUL PASTELUI sa ma "golesc" de toate rautatile lumesti.....de sentimentele negative, de gindurile negative, de trairile negative, de faptele negative. Doresc sa scap de ORGOLIU, MINDRIE, TRUFIE. Vreau sa-mi cistig linistea sufleteasca.....sa "cresc" spiritual. CREDINTA mea personala m-a ajutat sa trec peste multe greutati ale vietii.......mai concret la rugaciunile mele catre Dumnezeu, Iisus Hristos si Maica Domnului mi s-a raspuns cu ajutor tot de la oameni.....dar ajutorul era venit de la EL......prin SFINTUL DUH care a lucrat asupra acelor oameni care trebuiau sa ma ajute. Sunt convinsa ca BUNUL DUMNEZEU m-a ajutat si atunci cind nu m-am rugat.
            M-am confruntat cu multe probleme la viata mea dar nu am dat atita importanta cit dau de citiva ani la problemele care se ivesc in POSTUL PASTELUI. Sunt probleme conflictuale, cu multa negociere, cu multa viclenie, care aprind orgoliul, mindria, trufia. Apar: ONOAREA, DEMNITATEA care trebuie aparate. Nu mai zic de multe ISPITE care isi fac aparitia tocmai in postul pastelui. In cele sapte saptamini de post eu nu am putut sa-mi "golesc" sufletul de toate rautatile sufletesti......fiindca in aceasta perioada de sapte saptamini au aparut alte rautati, slabiciuni care mi-au incarcat sufletul. SPOVEDANIA este o solutie de descarcare a sufletului......dar nu O ELIBERARE DE PACATE. Imi mai trebuie mult EXERCITIU.... ca macar in POSTUL PASTELUI...... sa nu gresesc vis-a-vis....de mine, de semeni, de DUMNEZEU.
            As fi vrut sa primesc O IMPARTASANIE pe un SUFLET "golit" de rautati lumesti, framintari si trairi launtrice......pentru a avea o constiinta cit mai curata.....aceasta constiinta morala..... care este GLASUL LUI DUMNEZEU IN SUFLETUL MEU! 
            
            Concluzia mea este ca traind in LUME......pacatele sunt inerente. Mi-as dori o viata de pustnic.....departe de lume....departe de civilizatie.....departe de oameni.

            VA URMA

2 comentarii:

puiu mihai spunea...

Sarut mana,doamna Geta!
Va doresc ca macar in aceasta scurta perioada a marilor sarbatori de Paste sa uitati de toate suferintele interioare datorate greutatilor prin care ati trecut,sa va alinati sufletul si sa va inconjoare acea liniste launtrica dupa care atat de mult tanjiti.Sa va dea Dumnezeu sanatate, doamna, si un Paste minunat in mijlocul Adelinei si al fratilor dumneavoastra!

Geta spunea...

DLE MIHAi, eu va multumesc pentru sfat si pemtru urare. As vrea sa nu ma intelegeti gresit ca eu mi-as plinge de mila....nici vorba....doar ca eu nu-mi explic de ce macar o zi nu am ragaz in ceea ce priveste necazurile...si complcatiile acestora. Ca orice crestin, in postul pastelui, incerci sa te cureti da rautati, ci nu sa acumulezi altele, datorita necazurilor provocate de incompetenta unor angajati, ca in cazul meu, chiar in SAPTAMINA MARE, in care am avut ocazia sa inteleg rautatea unora dar si prostia lor. As fi dorit o IMPARTASANIE pe un suflet golit de supararile si rautatile lumesti. Am sa incerc sa nu ma mai supar si nici sa mai traiesc atit de profund aceste emotii negative. Sunt o perfectionista...dar niciodata nu am ajuns la perfectiune. M-am amagit toata viata...n-am reusit sa fiu nici rea dar nici buna. Ce sa mai zic ma declar o "invinsa" de greutatile vietii.

Trimiteți un comentariu