joi, 18 noiembrie 2010

Trairile launtrice..........o povara greu de dus XXXIV

             Stiu ca postarile mele sunt citite si de citiva tineri cu sensibilitate sufleteasca...... de aceea ii indemn......ca atunci cind au un conflict interior cu sinele lor..... sa se gindeasca si la spusele mele pe blog......poate gasesc in experienta mea de viata........solutia de rezolvare a conflictului lor interior.
            Atunci cind au un conflict cu sinele lor sa incerce sa comunice mai mult, sa socializeze, sa inlature cit se poate, timiditatea, din exprimare, in primul rind. Apoi sa citeasca despre "Cunoasterea de sine" pentru a intelege ce este cu SINELE lor. Cei nascuti in zodia RACULUI intra foarte des in conflict cu sinele lor, de aceea  sunt mai tot timpul nemultumiti de persoana lor, sunt foarte atasati de mama, tata, frati, surori,se raporteaza la trecut si traiesc in trecut mai mult decit in prezent.  Ei trebuie sa faca un efort in plus pentru a se cunoaste mai bine.....sa fie lasati sa se desavirseasca in ceea ce doresc ei......cunoscindu-se astfel treptat, treptat. Nu trebuie sa traiasca in preajma unor persoane dominatoare, autoritare care sa le impuna reguli in viata lor....... fiindca ei sunt patrunsi de cunoastere....... si vor sa descopere..... si sa se descopere singuri..... fara sa fie inregimentati intr-o anume teorie, religie, concept sau in principiile altora de viata.
           Timiditatea trebuie inlaturata total.........de asemenea emotiile distructive......sa faca exercitii de vorbire libera,  de exprimare a gindurilor, a imaginatiei lor debordante, sa scoata la suprafata tot ce este mai bun in ei, sa nu se lase intimidati de tupeisti de non valori. Racii au nevoie de multa afectivitate de iubire........ii sfatuiesc sa nu astepte iubire de la nimeni...... in afara de cea venita de la PROVIDENTA. Sa excluda banuiala si indoiala din sufletul lor fiindca va fi mai bine pentru ei. De asemenea ii sfatuiesc sa creada intr-o forta care probabil le guverneaza viata pentru a avea mai multa stabilitate..... si pentru a le functiona constiinta........ si mai bine. 
           Persoanele nascute in zodia RACULUI sunt persoane supuse, ascultatoare, increzatoare in oameni..........pina la un punct.....adica pina atunci cind isi cistiga siguranta de sine...... inlaturind definitiv timiditatea si increderea "orbeasca" in oamenii care-i domina cu viclenia lor.......... pentru a-i folosi in interesele lor personale. Intelepciunea cistigata din nenumaratele lor urcusuri si coborisuri ii face sa se schimbe ei in sinele lor........dovedind astfel valoarea lor morala........talentele lor.......capacitatea lor. Poate si de aceea sunt tinuti sub "papuc"pentru a nu-i eclipsa pe cei multi si rai.
          Fiindca au o memorie buna........uitarea este foarte greoaie. Trebuie sa invete sa ierte.....sa uite....sa aibe incredere in capacitatea lor......sa aiba rabdare si blindete cu cei rai.
          Intotdeauna sa fie sinceri cu ei si apoi cu ceilalti......si sa faca mai mult pentru ei decit pentru altii. Sa se debaraseze de toate nemultumirile acumulate in suflet si sa inceapa ori de cite ori este nevoie o viata noua.
           Sa evite cit se poate o criza a personalitatii lor. Sa-si echilibreze trairile launtrice..... fie sciind, cintind,pictind.........daca nu au parte de ce isi doresc ei.....sa incerce o evadare, un refugiu in arta.
 
VA URMA

           

Un comentariu:

Anonim spunea...

aici,trebuie sa va dau un exemplu:angela similea-are incredere oarba intr-o idioată,o nulitate,care a mutilat-o sufleteste.ea o considera prietena,eu zic ca e o dementă impostoare,fiindu-i recunoscuta iscusinta de a trai pe spinarea altora,de a se bucura de castigul ei material (zodia impostoarei-varsator!)

Trimiteți un comentariu