duminică, 8 septembrie 2013

Trairile launtrice.......o povara greu de dus 173


                           
                               Cazul ELODIA se dezbate la TV de sase ani.......iar cazul MADALINA MANOLE se dezbate la TV de trei ani......nu mai zic de presa scrisa........care scrie si iar scrie despre aceste doua cazuri.......fara niciun rezultat. Dezbaterile facute la RTV in aceeasi emisiune........despre ambele cazuri......si dezbaterile facute la ANTENA 1 in cadrul emisiunii ACCES DIRECT......m-au indignat......fiindca pur si simplu se incearca manipularea publiculu telespectator......dar si a oamenilor legii.......ba de moderator......ba de avocata mamei ELODIEI......ba de unii invitati. 
                Aceste cazuri au generat anchete jurnalistice......patimase......paralele cu anchetele judiciare......care fac mai mult rau decit bine......in sensul ca uneori influenteaza negativ.......procurorii si apoi instantele judecatoresti. In aceste emisiuni mai sunt invitati si diversi "clarvazatori" care incurca de tot anchetele......derutindu-i pe anchetatori.
                          Daca la Cristian Cioaca.......sotul Elodiei.......s-au inventat probe pentru al condamna pentru "omor si profanare de cadavre".......in cazul Madalinei Manole......desi exista probe la dosar......nu s-au luat in considerare......astfel autorul moral......dar si al crimei.......raminind nepedepsiti. Totul s-a facut la presiunea presei......care a mediatizat excesiv cazurile.......iar oamenii legii.....ca sa arate cit de performanti sunt......au acuzat si judecat in mod superficial.......si fara competenta necesara.
                              Eu ca un simplu cetatean, telespectator si cititor de ziare vreau sa stiu de ce procurorii care au anchetat aceste cazuri fac anchete la presiunea presei.......fara ca sa aiba in vedere competenta si procedurile prevazute de lege?.......de ce acolo unde trebuie sa tina seama de prezumtia de nevinovatie......nu tin seama......iar acolo unde exista probe de vinovatie.......nu le iau in seama......si dau NUP? De ce judecatorii instantelor de judecata ale celor doua cazuri......nu respecta procedurile legale?.......si judeca patimas?
                 Aceste doua cazuri pot ajunge la CEDO sau nu.......dar normal ar fi ca in cazul ELODIA.......Cristian Cioaca sa aiba parte de o judecata dreapta si corecta iar in cazul Madalinei Manole dosarul sa se rejudece.
                                Eu sper ca adevarul in ambele cazuri va iesi la iveala.



          VA URMA
                                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu