vineri, 27 septembrie 2013

Trairile launtrice........o povara greu de dus 175


                  In una din postarile mele......am scris despre o colega de servici care a avut o viata spectaculoasa......vorbesc la trecut......fiindca astazi 27 Septembrie a.c a murit la Spitalul municipal RmValcea sectia ATI. Vestea mortii ei am primit-o de la sotul ei......veste care m-a marcat foarte tare. La ora 9 trebuia sa ma intilnesc cu sotul ei......care si el mi-a fost coleg de servici......pentru a-i ajuta cu ceva bani si alimente. Auzisem de la alti colegi de servici ca este bolnava........avind cancer uterin......si ca este in faza terminala. In urama cu o luna m-am intilnit cu ea la medicul de familie.......aproape sa nu o cunosc......slabise foarte mult. Nici ea nu stia ce are......a luat trimitere de la medicul de familie pentru ca sa mearga la doctor specialist pentru investigatii. Ea si-a dus boala pe picioare......nu s-a dus la doctor......de frica......ca isi pierde serviciul......si bineinteles din lipsa banilor. Cei de la RmValcea au trimis-o la Oncologie Craiova. Doctora de la Craiova i-a spus sotului s-o ia acasa......ca n-are ce sa-i faca......deja are metastaze......si ca nu va mai trai  o saptamina. Asa a fost a intrat in coma......au reusit doctorii de la Valcea sa o scoata din coma......au externat-o......i se facea morfina pentru dureri. Suferinta ei fizica a durat o luna.......a mers pe picioarele ei si a fost constienta pina a intrat din nou in coma. La ATI Rm Valcea......doctorii au facut tot ce tinea de ei.
                         Boala  nu a avut nici o manifestare......in afara de slabirea brusca.......50 kg in decursul a 6 luni......dupa care au inceput durerile.de spate si abdomen. Era o femeie vesela, pozitiva......in prezenta ei nimeni nu putea sta suparat.......era si foarte generoasa......din putinul ei dadea la toti saracii pe care-i cunostea sau nu. Pe pamintul acesta ea nu a fost fericita......a avut neimplinirile ei.......nemultumirile ei......dar nu se arata. Femeia asta cauta fericirea in lucruri marunte fara semnificatie pentru altii. Eu i-am inteles sufletul ei zbuciumat......si tot timpul am apreciat-o pentru trairile ei .......considerate de altii compromitatoare.
                       La virsta de 48 ani si-a incheiat misiunea ei pe acest pamint.......lasind amaraciune in sufletele celor 3 copii ai ei.......si in sufletul sotului ei.......si al familiei: tata si mama......doi batrinei sfisiati de durere......care si-au pierdut ambii copii.
                        Cei care aveti serviciu de asa natura ca nu se accepta concediul medical......ca sunteti amenintati ca va da afara daca intrati in concediu medical.......nu va fie frica de angajator.......dati-i in judecata daca este cazul.......si aveti grija de sanatatea dvs.......ca altfel patiti la fel ca dna din postare.
                        SANATATEA SA RAMINA PE PRIMUL PLAN.
                        ODIHNEASCA-SE IN PACE SUFLETUL NOBIL AL CELEI CARE A FOST MARIUCA.


           VA URMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu