sâmbătă, 19 aprilie 2014

Trairile launtrice.......o povara greu de dus 211


                        Un sondaj facut de reporterii unei televiziuni comerciale a scos la iveala un fapt care nu este laudabil ci din contra criticabil. Mai multi oameni din mediul rural au fost intrebati de reporter: ce este Pastele? Oamenii nu au stiut sa raspunda.......apoi reporterul le-a pus intrebari ajutatoare pentru a se raspunde corect......dar oamenii tot nu au stiut ce sa raspunda. Acei oameni aveau virste intre 50-70 ani. Oare acesti oameni merg degeaba la biserica? Inteleg ca poate nu au citit si nu citesc......dar de alungul vietii lor nu au inteles ca INVIEREA LUI IISUS este esenta CRESTINISMULUI.......ca este cea mai mare sarbatoare? Nu citeste toata lumea......dar la televizor se uita. Oare nici de la televizor nu au inteles? Ma intreb daca preotii din zona aceea nu au si ei o responsabilitate in acest sens?
                           Daca totul se reduce la masa de paste cu oua rosii, cozonac si carne de miel......asa cum au raspuns cei intrebati de reorter......nu este bine. Preotii ortodocsi trebuie ca sa-i lamureasca pe oameni......in predicile lor.....ce este cu aceasta sarbatoare de PASTE......si nu ar fi rau sa-i indemne pe oameni sa citeasca BIBLIA......macar......NOUL TESTAMENT......pentru ca oamenii sa inteleaga de ce IISUS s-a lasat rastignit si de ce IISUS s-a INALTAT. Ma mir ca oamenii urmeaza doar niste traditii fara sa stie de ce......si nu cerceteaza ce sta la baza acestor TRADITII.
                             Noi oamenii trebuie sa avem grije si de trup.....dar mai mult DE SUFLET DE SPIRIT fiindca acesta are viata vesnica. Am vazut la televizor cum POLITICIENI DE MARCA s-au balacarit in SAPTAMINA MARE fara nici o jena......fata de noi care ii privim la televizor cum se acuza, se ameninta si-si vorbesc "ca la usa cortului" dar si fata de constiinta si credinta lor. N-au SMERENIE, N-AU FRICA DE DUMNEZEU......Acesti DURI cind vor constientiza greselile facute vor alege CALEA ADEVARULUI.
                             Este bine ca aceasta sarbatoare sa aduca mari schimbari in launtrul fiecarui om.....SA FIM MAI BUNI CU SEMENII NOSTRI SI SA NE APROPIEM DE DUMNEZEU........si asta sa o facem tot timpul........nu numai in preajma sarbatorii de PASTE.
                        DORESC.....ATIT DUSMANILOR CIT SI PRIETENILOR........
                                        UN PASTE LINISTIT CU MULTA SANATATE......
                                        O SCHIMBARE TOTALA IN LAUNTRUL VOSTRU.....
                          
                                                                     HRISTOS A INVIAT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu