luni, 31 ianuarie 2011

Trairile launtrice................o povara greu de dus 49

                     Ieri, 3o ian.2011, am primit o veste pe e-mail si, ulterior, telefonic, care m-a bulversat total: "Draga dna Geta, Sunt Meri Bucuroaia, prietena si sora de suflet a Elenei Oprea. Nu am puterea sa va sun, sa vorbesc cu dv.la telefon. De aceea folosesc mail-ul, ca sa va anunt, cu nespuse jale, durere si regret, ca Bunul Dumnezeu a dorit sa ia la El un Suflet ales, curat, pur si generos pana la sacrificiu. "Sufletel" - asa o alintam eu - este acum - sper, doresc si ma rog - printre Ingeri. Este fericita, vesela, la fel de optimista, de increzatoare. A trecut intr-o alta viata, unde are parte de tot ce si-a dorit aici, Iubire si Lumina. Sunt sigura de acest lucru.

Bunul Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace!

Va doresc multa sanatate si putere sa depasiti momentele neplacute ale vietii.

Cu mult drag,

Meri Bucuroaia"

Nu citisem inca e-mailul ........Dna Meri m-a contactat pe messenger.......si apoi am vorbit la telefon cu dinsa, unde m-a informat ca prietena dinsi ELENA a decedat in urma unui accident cerebral la inceputul lunii ianuarie 2011. Vestea a fost ca un traznet. Pentru mine DRA ELENA a insemnat foarte mult. Ne-am cunoscut la Spitalul Floreasca intr-o rezerva a sectiei Ortopedie. Dra ELENA fusese operata de coxartroza iar eu urmam sa fiu operata. Eu fiind din provincie..... si fara insotitor.....ma simteam foarte singura si speriata in acelasi timp. Aveam nevoie sa comunic cu cineva.....Dra Elena a inteles ca am nevoie de un suport moral......si mi-a acordat acest sprijin moral si incredere.... chiar daca nu ma cunostea. La suferinta...... nu se mai tine cont ca esti din Bucuresti sau din provincie.....ca ai o pregatire superioara sau n-ai nici o pregatire..... ca ai educatie sau nu.....se tine cont de OMUL din tine adica de OMENIE. Dra ELENA pentru mine a fost acel  OM  ADEVARAT...... la care tinjim toti. M-a incurajat.......m-a sfatuit sa nu fac greseala de a pleca din spital..... pentru o neintelegere care aparuse......sa am in vedere "ca angrenajul este pornit".......si ca nu voi fi pusa in situatia de a plati proteza etc. Dupa externare........am ajuns la RmVilcea.......unde am stat imobilizata 3 luni. Simteam sa stau de vorba cu Dra ELENA care avea O TONALITATE A VOCII care ma linistea... de asemenea ce-mi spunea avea o influenta pozitiva asupra mea, care-mi dadea o stare de bine si de incredere in mine. N-am sa uit niciodata.........intr-o scrisoare pe care i-am trimis-o drei ELENA..... am facut un apel de suflet.....era in preajma sarbatorilor de Craciun........a doua zi.... dupa ce dinsa a primit scrisoarea ......am primit de la dinsa BANI.... un ajutor bine-venit. In viata mea am cunoscut vreo 2-3 persoane de felul DREI ELENA cu dragoste si intelegere fata de semeni, generoaase.....si cu SUFLET MARE.
                Dra ELENA a cunoscut suferinta inca de la nasterea sa...........atit suferinta fizica cit si suferinta sufleteasca.... au facut din ea un OM BUN cu un SUFLET MARE. DRA ELENA nu a avut parte de IUBIRE din partea familiei din care provenea. Familia adoptiva, probabil, nu a dat atita iubire de care a avut nevoie DRA ELENA. Asa dupa cum am inteles eu.....a gasit iubirea de mama, sora, prietena in persoana dnei Meri care a fost profesoara.....si apoi......colega DREI ELENA la RADIO ACTUALITATI BUCURESTI unde a lucrat 25 ani. DRA ELENA avea 49 ani cind a decedat. S-a dedicat profesiei si OAMENILOR.
               Ii pomenesc prenumele des fiindca un asemenea OM merita. Am tinut legatura cu dinsa telefonic din anul 2002 si pina la 31 dec.2010 cind ne-am trimis e-mailuri reciproc. Pe data de 3 ian.2011 a facut accidentul cerebral. A stat in coma profunda 9 zile dupa care a decedat.
                 Misiunea ei pe pamint s-a terminat. Sunt convinsa ca multi o regreta, ca multi au invatat de la ea ce insemneaza OMENIA, BUNATATEA, GENEROZITATEA.
                 Eu am invatat de la dinsa ce insemneaza DRAGOSTEA SI INTELEGEREA PENTRU SEMENI. DUMNEZEU are nevoie de astfel de SPIRITE.
                  ODIHNEASCA-SE IN PACE!

                                                     VA URMA             

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu