luni, 19 septembrie 2011

Trairile launtice.......o povara greu de dus 104

               Intr-o postare anterioara va povesteam despre "furtul" de apa care se practica de catre unii vecini si nu numai.......situatie evidenta in consumul mic de apa lunar......precum si in explicatiile ambigue date de APAVIL, firma care mi-a instalat apometrele si alti factori de raspundere........implicati direct in verificarea si anchetarea cazului. Daca in luna iulie 2011 am platit in plus suma de 57,oo lei..... fata de consumul meu real de apa inregistrat de apometrele din baie si bucatarie.....in luna august 2011 am platit in plus suma de 36,oo lei. Nicio explicatie rezonabila in legatura cu aceste, asa-zise, pierderi de apa. Defectiuni la subsol nu sunt, la fel in apartamente.....atunci nu inteleg de ce consumul general pe bloc este mai mare decit consumul total individual......care teoretic ar trebui sa bata. Nu mai vad rolul apometrelor in apartamente.....daca noi locatarii care nu "furam" apa......platim in plus fata de consumul nostru real......deci, mai mult decit cei care fura apa????. Am experimentat toate variantele de restrictie la apa: spal vasele in chiuveta din bucatarie, cu apa calda si apoi limpezesc vasele cu apa rece.....fara sa las robinetul sa curga......la WC folosesc cazanul...... la jumatate ci nu la capacitatea lui. Cind ma spal pe dinti nu las robinetul sa curga.....reglez ca robinetul sa curga fara jet puternic.....dusurile sunt foarte scurte si fara jet puternic......folosesc masina de spalat doar atunci cind string cantitatea de rufe pe care o accepta masina......deci nu irosesc apa......cu toate aceste restrictii nu reusesc sa am un consum atit de mic ca vecinii cu 5 si mai multe persoane care au consum de pina in 5 m.c pe luna. Desi nu se suporta......unii.....dintre vecini sunt solidari la "furt" de apa.....fiindca se acopera unii pe altii.....si dau cu SIC! celor cu consum real de apa......care le platesc apa "hotilor de apa" indiferent din ce parte sunt.....locatari sau firme.
                       Astazi le-am zis la obraz unor vecini, care-si petrec multe ore pe zi stind in fata blocului, pentru a tine evidenta celor care intra in bloc si care birfesc pe oricine fara nici o remuscare. Le-am spus la modul de atentionare sa-si vada de familia lor si sa nu se mai intereseze de fata mea.......sa se treaca corect cu numarul de persoane care locuiesc in apartamentul lor......sa nu se mai laude, ca nu cistiga nimic......poate oprobriul celor care ii aud......si daca au constiinta sa dea consumul real la apa......si sa nu se mai minuneze de ce au necazuri cu unul din baieti......cind ei fac rau altora fara sa se gindeasca la DUMNEZEU.
                    Este bine ca acesti birfitori sa fie pusi cu "botul pe labe".......sa-si vada "lungul nasului".......sa le arati unde le este locul......pentru ca daca ii lasi in plata  DOMNULUI......ei continua sa-ti strice imaginea.....sa-ti faca rau prin birfele pe care la fac..
         
                    VA URMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu