vineri, 16 septembrie 2011

Trairile launtrice.......o povara greu de dus 103

                   Perioada 6-13 septembrie 2011 a fost plina de intimplari ciudate, de stress si dezamagiri.......pentru mine si fratele meu Florin.  La ora actuala, a merge la spital, la medicul specialist in Policlinica.....este o adevarata aventura......la tot pasul intilnesti fel de fel de capcane. Aceasta situatie este valabila doar celor fara bani si pile. Calvarul a inceput pe 6 sept.2011cind fratele meu a facut un set de analize.
                   Glicemia, colesterolul, trigliceridele au iesit cu valori mari......un semn de alarma......fiindca fratele meu s-a pricopsit deja cu un diabet tip II si cu o Dislipidemie. Fiind glicemia mare adica 306 mg/dl a trebuit sa mearga in Policlinica pentru a fi luat in evidenta de medicul de la Diabet- Nutritie. Fratele meu este putin fricos......si m-a rugat pe mine, vezi Doamne, mai curajoasa familiei, sa merg cu el la spital. Doua zile am stat pe la usile celor trei cabinete de Diabet-Nutritie. Aici veneau doar pacientii cu programare.....iar cei cu trimitere de la medicul de familie......nici vorba sa fie primiti. Pe rind ieseau asistentele din cabinetele sus mentionate si ne spuneau sa mergem la celelalte cabinete...... fiindca au multi pacienti........si ca doctora X si Y nu au pacienti. Cind ne duceam la doctoritele mentionate......acestea ne spuneau sa ne ducem la cea de a treia doctora......ca aceasta nu are pacienti deloc. Stind pe la usile acestor doctorite......fratelui meu i-a venit rau.....eu m-am speriat......mi-a crescut tensiunea......si a inceput sa-mi curga singe din nas.. Pacientii de la usile cabinetelor s-au speriat si au scos o doctora din cabinet. Aceasta l-a chemat pe fratele meu in cabinet.....i-a facut glicemia pe loc......i-a prescris o reteta cu Glibomet, i-a dat un formular cu dieta si i-a spus sa vina la control in ianuarie 2012.
                    Fratele meu este pensionat pe caz de boala.......trebuie sa mearga la Comisia de expertizare a capacitatii de munca in luna octombrie 2011.......fapt pentru care a mers la un medic de specialitate din spital, la care se interneaza de ani de zile, pentru a-i face un referat medical. Acesta a zis: "hai sa facem o smecherie.....imi dati mie c/valloarea referatului adica 5o lei.....si va dau chitanta de la cabinetul meu particular"(aiurea). Nu stiam care este regula......i-am dat 5o lei si nu numai......i-am lasat toate actele medicale in original (investigatii, bilete de iesire din spital, referat de la medicul de familie).......si am venit a doua zi dupa referat. Ce credeti ca s-a intimplat?. Doctorul daduse din greseala actele medicale ale fratelui, altui pacient.......nu stia cui......le-a cautat dar fara rezultat. Nici acum cind scriu acest articol nu am intrat in posesia actelor medicale pierdute de doctor. Am cerut sa faca un alt referat......l-a facut......dar nu ete valabil fara stampila spitalului. De ce??.......fiindca referatul trebuia platit la Triajul spitalului......care iti elibereaza un formular tip cu stampila........asta pentru a nu incasa doctorii cu cabinete particulare si salariati ai spitalului......c/valoarea referatelor. Ne-am lipsit de actele medicale, de referat......mai mult pentru linistea noastra.          
                 Am mers la medicul specialist din Policlinica unde fratele este in evidenta.......bineinteles aveam programare facuta cu o luna inainte......am platit la Triaj c/valoarea referatului.......am crezut ca acum fratele este in regula. Dar ce sa vezi??? Doctorita s-a suparat ca am platit c/valoarea referatului la Triaj si nu am platit in cabinet la asistenta dinsii. Nu stiam ce sa mai credem.......si fiindca facuse putin "bot" am achitat 5o lei si in cabinet. GHICI? cu chitanta sau fara chitanta?? FARAAAAAA........Am plecat multumiti ca aveam un referat legal......cu un continut bogat in boli.....si un mare stress......cu dureri de cap....... si o mare scirba pentru sistemul de sanatate.
                 Eh.......ce ziceti de smechereala unor doctori?? dar de lipsa lor de respect fata de pacient, fata de suferinta acestuia??. Eu sunt dezamagita de tot ce vad si intimpin in.......SISTEMUL ACESTA DE DOI BANI DIN SANATATE!    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu