miercuri, 22 decembrie 2010

Trairile launtrice..........o povara greu de dus 41

                 Pentru mine sarbatorile de iarna insemneaza : REFLECTIE, MEDITATIE, COMUNIUNE  CU DIVINITATEA. Cele lumesti le las pe planul al doilea. Altadata........procedam invers......dar.....o data cu inaintarea in virsta mi-am dat seama cit de mult insemneaza pentru mine SPIRITUALIZAREA, VIATA SPIRITUALA. Incerc sa-i explic si fiicei mele....... dar si celor care-mi citesc blogul.
                 Pentru a ne cunoaste mai bine pe noi si pe semenii nostri........pentru o intelegere mai buna a sufletului nostru dar si al semenilor nostri...... trebuie sa COMUNICAM.........dar si sa ne exprimam gindurile cit mai exact.... fara a lasa loc interpretarilor. Nu trebuie sa ascundem gindurile care ne framinta......si care pina la urma ne INTOXICA SUFLETUL...... daca nu sunt exprimate. COMUNICAREA ne face mai siguri pe noi in sensul ca emotiile distructive se pierd. Pe cit comunicam mai mult cu semenii......tot pe atit apare competitia......in schimbul de idei de opinii. Ne putem da seama de cum gindesc semenii nostri.......mai profund sau mai superficial......daca sunt legati de partea MATERIALA sau de partea SPIRITUALA..... daca pun PRET pe valorile morale, culturale sau NU.......daca au slabiciuni, vicii.....daca sunt impulsivi ori violenti verbal.....daca exagereaza... ca sa nu zic..... MINT.....daca sunt activi sau nu......daca "le cade fisa usor" adica daca sunt pe faza.....cum se zice. In functie de comportamentul semenilor ne dam seama de comportamentul nostru.....si incercam sa ne corectam. Foarte multi dintre noi nu ne constientizam manifestarile si nici reactiile de aceea trebuie sa avem in vedere manifestarile si reactiile altora pentru a ni le corecta pe ale noastre si sa incercam sa ne controlam gesturile, privirile, vorbele. Logica in exprimare este foarte importanta. Evitarea conflictelor.....aduce liniste si pace......vorba dulce mult aduce......
               Autocontrolul practicat de fiecare duce la usurarea sufletului fara ca energiile negative sa patrunda in trupul si sufletul nostru.
               Trebuie sa ne cunoastem fiecare SINELE NOSTRU........sa ne cistigam SIGURANTA DE SINE si STAPINIREA DE SINE.
                Numai asa putem ajunge la SPIRITUALIZARE.
                ADELINA  vrei sa incerci?
           



Un comentariu:

Anonim spunea...

Mama, iti multumesc pentru sfaturile pe care mi le dai. Iti promit ca voi tine cont de ele. Adelina

Trimiteți un comentariu