duminică, 1 aprilie 2012

Trairile launtrice..........o povara greu de dus 141

              Am sa va povestesc ce a patit cineva din familia mea cu o asa zisa CUCOANA patroana........pe care o intereseaza numai profitul ei.......ci nu sa evalueze cum trebuie si munca viitorului angajat. Totul a inceput de la o racomandare facuta de colega de scoala, a Drei X (persoana din familia mea). Aceasta fiind avocata cunoscuta la noi in oras.....a convins-o pe Dra X sa accepte propunerea. Este vorba de un Salon de masaj unde se practica mai multe tipuri de masaj......si de o CUCOANA patroana foarte "sucita". A negociat cu Dra X un salariu de 700 lei NET. Domnisoara a urmat ca sa aduca actele pentru angajare precum si REPARTITIA de la A.J.O.F.M Valcea. Cind i-a dus actele.....patroana s-a sucit. A spus ca trebuie sa semneze si doua acte aditionale la contract......desi Dra X nu semnase niciun contract de munca. La ce se refereau cele doua acte aditionale de fapt......sa nu plece din firma 3-5-10 ani......sa nu lucreze la concurenta, dupa plecarea din firma......sa nu discute despre activitatea ce se desfasuara in firma: in familie sau in afara firmei. CUCOANA patroana......de ce sa nu se discute in familie??......Ai ceva de ascuns?.......Eeeeee.....ce zici? Deci este vorba despre Contractul de Fidelitate si clauza de Confidentialitate. Contractul de Fidelitate se semneaza de angajat in cazul cind acesta este scolarizat de firma......Ori Dra X este deja scolarizata......super scolarizata.......ca sa zic......asa ca a refuzat sa semneze. Interesant......CUCOANA patroana o punea sa semneze un astfel de Contract de Fidelitate inainte de a semna Contractul de Munca.
                    De fapt aceasta CUCOANA patroana facea acest joc psihologic pentru a o "aiuri" pe Dra X.......ca in final aceasta sa accepte un salariu mai mic......si daca s-ar fi putut sa lucreze voluntar......si la domiciliul clientilor. Eu ca ruda apropiata a Drei X am intervenit......fiindca am o mare banuiala.......ramine sub observatia mea aceasta CUCOANA  patroana. Cu siguranta am sa mai scriu despre ea......si salonul ei de masaj. Am sfatuit-o pe Dra X sa-si i-a actele de la Cucoana......si sa-si vada de treaba.......pentru ca aceasta femeie nu este de cuvint.....si urmareste cu totul altceva. Va mai precizez ca dupa ce Dra X i-a facut CUCOANEI patroane citeva tipuri de masaj.......ca proba.....aceasta si-a permis s-o foloseasca pe Dra X drept cobai......peste voia ei a bronzat-o organic......desi Dra i-a spus ca este alergica.......si la astfel de produse. Nu va spun cum a iesit bronzul.......parca ar fi o zebra. O experienta urita atit pentru Dra X cit si pentru mine.......care am o virsta......si o mare experienta cu astfel de specimene. Ce zici CUCOANA patroana te poate da in judecata Domnisoara pentru ca i-ai facut o bronzare neuniforma cu un produs care i-a crapat pielea???......si sa-ti ceara o despagubire cit sa te usture si pe tine pielea.

                     Vedeti unde duce somajul???........la exploatarea  celor multi.......de catre cei care au bani.....si de cele mai multe ori bani "necurati". Ce capitalism este asta?.......care-i democratia? Dreptul la munca unde este consfintit? Dar cel la DEMNITATE?. Se impun noi lideri, noi partide......poate va fi mai bine.....daca oamenii ar vota cu cap......si nu s-ar lasa pacaliti de cei care timp de 22 ani ne-au furat. Voi tinerii de ce stati deoparte? Fiti activi in viata politica a tarii!!!
    
          VA URMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu