miercuri, 1 ianuarie 2014

trairile launtice.......o povara greu de dus 198


                          Dealungul vietii mele am cunoscut multe persoane indraznete.....chiar tupeiste......dar si persoane timide......chiar foarte timide. Aceste doua categorii de oameni mi-au stirnit o mare curiozitate.....aceea de a-i studia. Facind si eu parte din a doua categorie......foarte timida.....ma bilbiiam cind vorbeam......ma speriam de vocea mea cind vorbeam......am inceput cu vointa care ma caracterizeaza......sa ma studiez pe mine si chiar pe altii. In timp mi-am invins timiditatea......am reusit sa vorbesc in public fara bilbe.....sa port un dialog normal cu oamenii......fara sa las capul in jos si sa nu-i privesc in ochi.
                              Multe persoane care au stat in preajma mea.......si erau timide.......acum imi multumesc ca si-au "pierdut" acea timiditate......si datorita mie.....care am folosit pentru ei aceeasi metoda pe care am folosit-o si in cazul meu. Precizez ca aceste persoane au avut vointa necesara ca sa scape de timiditate.
                               Fiica mea care este o timida pe jumatate cum s-ar spune.....nu are vointa necesara ca sa incerce macar sa scape de aceasta timiditate de inceput .......care-i aduce numai necazuri.
                          Oamenii.......semenii nostri fug de astfel de persoane timide......pe care-i caracterizeaza tocmai cum nu sunt ei ca structura sufleteasca. Persoanele timide sunt persoane extrem de sensibile care de mici au avut parte de o educatie inadecvata pentru a se dezvolta normal, care au avut parte de parinti autoritari, parinti alcoolici care provocau scandaluri finalizate cu violente. Deci.....care au avut parte de un climat de familie necorespunzator dezvoltarii lor: lipsa unui parinte sau a ambilor parinti, lipsa dragostei parintesti, lipsa educatiei, lipsa armoniei intr-o familie, lipsa de tact a parintilor.....uneori acestia devin adevarati tirani cu familia lor.....terorizind copiii fara sa se gindeasca la formarea defectuasa a unei personalitati in devenire  etc.
                               Acesti copii isi fac un univers al lor......refuzind sa colaboreze cu semenii.......dezvoltind adevarate complexe de inferioritate......refuzind sa socializeze......iar mai tirziu cind devin adulti......sa se izoleze cu totul. Aceste persoane.....deja adulte......nu au incredere in ei......nu fac fata in societete la diverse confruntari cu realitatea cruda de zi cu zi.......sunt inadaptabili. Asa trec anii......si acesti copii devin oameni maturi fara nicio perspectiva, fara o viata personala, fara responsabilitati, fiindca mai traiesc inca parintii care nici acum nu realizaza ca au gresit fata de copilul de alta data devenit intre timp un adult imatur si insingurat.
                               Acestor persoane inadaptabile datorita complexelor de inferioritate pe care le traiesc din plin le trebuie multa vointa pentru a depasi aceste situatii in care se complac cu buna stinta......dar si schimbarea mediului in care traiesc.......pentru a-si asuma responsabilitatile existentiale.......singuri......nu cu ajutorul parintilor sau al alror rude..
                                 Haideti......porniti la un drum nou.......pentru voi......cu multa incredere in voi......fara ezitari si frustrari......incepeti o viata noua de la inceput de an 2014. Orice inceput este mai greu dar nu imposibil de realizat......numai sa vreti......si o sa vedeti ca timiditatea voastra dispare de la sine.


        VA URMA 
                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu