duminică, 26 iunie 2011

Trairile launtrice......o povara greu de dus 75

                 Saptamina trecuta am vazut la TV un caz, care m-a impresionat foarte tare. Este vorba de fiica "nedorita", dar recunoscuta...... a lui Ionita de la Clejani. Relatia lautarului cu mama fetitei a fost de scurta durata......dupa care acesta s-a casatorit cu Viorica......actuala lui sotie...... cu ea avind doi copii. Dupa casatorie, pe acesta nu l-a mai interesat soarta fetitei......ii trimitea din cind in cind bani mamei fetitei..... pentru a o creste. Mama fetitei nu l-a dat in judecata pentru pensia de intretinere.....s-au inteles.... asa..... intre ei. Femeia a crescut-o foarte greu pe fetita.......lucra cu "ziua" la facut de caramizi, mai cinta pe la nuntile si botezurile tiganesti......locuia si inca locuieste intr-o saracie lucie.....intr-un bordei. Fetita s-a casatorit la virsta de 13 ani......pentru a scapa oarecum de saracie. In tot acest timp......tatal a refuzat sa-si vada fata.......nici vorba de a o ajuta. Chiar fata i-a cerut ajutorul.....de nenumarate ori......si inainte si dupa ce s-a casatorit.......dar acesta a refuzat. La TV am vazut o tinara de 2o ani, semanind foarte bine cu tatal ei.......cu acest lautar Ionita de la Clejani. Ea fusese descoperita de niste oameni de televiziune.......ca este fiica lui Ionita de la Clejani......si ca aceasta cinta.......avind o voce asemanatoare cu a Vioricai......sotia  lui Ionita de la Clejani. Ionita si Viorica de la Clejani sunt cunoscuti, in tara si in strainatate, pentru muzica lor lautareasca. Ionita de la Clejani si-a lansat si pe fiica lui Margherita in acest gen de muzica.
                      Ofensati de aparitia acestei fete la TV.......Viorica, Margherita si Ionita......pe un alt post de televiziune......au ris si au umilit-o pe tinara Roxana- Ramona......ba au incercat s-o ameninte atit pe fata..... cit si TV care a primit-o pe fata......sa-si spuna povestea ei de viata. Urit foarte urit din partea unor lautari cunoscuti, cu o oare care reputatie.......si foarte bogati.......sa nu dea o mina de ajutor fiicei lor.....pina la urma. De cind am vazut aceasta uritenie a sufletului lor......parca, nici ce cinta ei, nu-mi mai face placere sa ascult. Eu stiam ca tiganii isi iubesc copiii.......nu-i abandoneaza.....nu rid de ei.
                    Eu personal am inteles-o pe aceasta tinara.......i-am inteles suferinta sufleteasca....de copil abandonat......de un parinte iresponsabil....... cu un suflet de om rau. Chiar daca nevasta i-ar fi interzis s-o ajute......el trebuia sa-si ajute fata.....care-i seamana leit......sa-i ofere un trai mai bun. Cum se simte el....stiind ca aceasta fata.....singele lui...... a trait si traieste in saracie? Copiii lui traiesc in puf.......iar pe aceasta fiica pe care nu si-a dorit-o........a vitregit-o de acest trai indestulat.....civilizat. Aceasta tinara de 2o ani are doua fetite......pe care.....spune ea......ca niciodata nu s-ar gindi sa le ofere o viata.......vitregita de unul din parinti......asa cum i-a oferit tatal ei. Ea a acumulat in cei 2o ani.......o mare durere in suflet......ca tatal ei a refuzat sa o cunoasca si s-o ajute. Chiar daca are 2o ani.......si este si casatorita.....in sufletul ei isi doreste ca tatal ei s-o considere si pe ea......fiica lui......chiar daca are alta familie. Atunci cind esti neajutorata si sti ca tatal tau este undeva sus......sigur ca dorinta este si mai mare......ca tatal tau sa te ajute cu relatiile lui.......si de ce nu.... si cu banii lui.....fiindca are. El traieste cu familia lui intr-un "palat" iar aceasta fiica intr-un bordei.
                   Margherita ar trebui sa fie mai intelegatoare fata de sora ei vitrega.......si sa nu rida de ea......ca nu se stie ce-i rezerva viata........cum se invirte roata vietii......si poate ajunge in situatia Roxanei......ea sau copiii ei. Nu se stie niciodata!! Acum e fericita......are ambii parinti linga ea......este protejata, ajutata. Ar fi bine sa-i dea si Roxanei putin din fericirea ei.......si dreptul ei, de a se bucura si ea de tatal ei......de protectia si ajutorul lui.
                   Ii detest pe acesti lautari, pentru atitudinea lor......aroganta si modul de a sfida.....actiunea unor oameni de televiziune.... de a o ajuta pe Roxana sa-si cistige existenta......cintind.....fiindca are voce si potential muzical. Ajutor....care de fapt ar fi trebuit acordat, fiicei lui, de catre acest muzicant Ionita de la Clejani.

         VA URMA

Un comentariu:

Anonim spunea...

Foarte frumos ai scris aici si foarte adevarat. Si eu am aceeasi senzatie cand ii vad pe acesti muzicanti la TV. O senzatie de ...greata!

Trimiteți un comentariu