luni, 26 decembrie 2011

Trairile launtice..........o povara greu de dus 125

                      Dle Puiu......haideti sa ne facem o analiza personala.......actionind pe cele doua planuri: constient si inconstient......chiar sa facem niste scenarii, fantasme pentru exemplificare. 
                             Stiti ca psihanaliza este o disciplina spirituala. Sa vedem in ce relatie suntem noi cu sufletul, cu mintea noastra, cu dorintele, emotiile......care ne sunt motivatiile in trairile noastre. Sa incercam se ne autocunoatem trairile, gindurile, afectele. Cunoasterea si dezvoltarea personalitatii noastre depinde  si de mediul din care provenim si traim. Educatia din familie, din institutiile de invatamint, societate, pozitia sociala.......conditiile in care traim...... ne influenteaza in mod constient.......iar trairile launtice cu dorintele ascunse........in mod inconstient.....fiindca nu intotdeauna putem sa le realizam.....ele ramin acolo. Stiti cum este: ce iti doresti in suflet de multe ori nu poate fi concretizat in realitate......si asa apare conflictul intre cele doua planuri. Evenimentele pozitive sau negative......care se succed in viata......unele chiar sunt traumatizante si repetabile......si aduc si multa suferinta. De aceea noi oamenii trebuie sa ne analizam personal in vederea unei cunoasteri a SINELUI nostru dar si pentru evitarea sau eliberarea unor emotii negative de genul: frica, teama, spaima sau dorinte, afecte.......adica trairi negative.......care sa nu ne reactiveze traumele......acele trairi negative......din copilarie, adolescenta, tinerete etc.....atunci cind in viata de zi cu zi intilnim trairi traumatizante la altii, asemanatoare cu trairile noastre din diferite etape ale vietii.       
                    Toti avem nevoie de o analiza personala......de o cunoastere personala......dar daca nu o putem face trebuie sa apelam la un psihoterapeut pe disciplina psihanaliza. Psihanalistul trebuie sa-l asculte pe cel in suferinta sufleteasca si sa caute pe cit posibil sa devieze din relatare......ma rog......din discutie......tocmai momentele traumatizante......sa mearga cu psihanaliza pina acolo incit sa schimbe cursul evenimentelor traumatizante......fara sa vina cu propriile trairi, temeri, scenarii........in prima faza.......intr-un fel sa amine derularea evenimentelor din "relatarea" persoanei pentru a evita retrairea evenimentelor negative..
                      Dl Puiu dvs. cind ati facut acele conexiuni......pe jumatate profesioniste......referitoare la virsta si diferenta de virsta.......ca o reactivare a suferintelor......provocate de fostul sot......adica tatal Adelinei.......si teama mea ca Adelina ar pati ceea ce am patit eu......ati gindit-o din punctul dvs. de vedere......cu sentimentul de a-i sugera Adelinei: ca sunt un obstacol in relatia aceasta "virtuala" (deocamdata).......sau ca eu as fi geloasa pe relatia fiicei.......amintindu-mi de momentul casatorie mele esuate, cu tatal ei. Eiiiii.......ce ziceti de aceste scenarii????. Putem crede, gindi orice......atit eu cit si dvs.....cind avem in vedere interesele sau dorintele noastre ascunse.....si astfel se naste marele conflict intre CONSTIENT SI INCONSTIENT.
                    De exemplu eu cred......fiindca simt sau banuiesc.......ca aveti niste abilitati in "a incerca marea cu degetul" pentru a obtine niste raspunsuri fara sa puneti intrebari, ca nu aveti destul curaj sa intreprindeti ceva.....maret sau mai putin maret, ca ascundeti tocmai ce simtiti.......ce ar  trebui marturisit, ca nu va apreciati valoarea morala si intelectuala in mod rezonabi......stiti cum......oscilati, ca va este frica de necunoscut, ca nu va apreciati fizicul......in sensul ca nu vi-l exploatati cum trebuie.....adica sa-l munciti, ca sunteti dependent de ceva care va tine pe loc etc.......cu siguranta ca eu pot gresi.......de aceea analiza si cunoasterea personala este sfinta pentru a va tine sub control manifestarile precum si duelul verbal..
                 Vedeti cum ne putem juca cu vorbele ba chiar cu mintea oamenilor. Dar.....parerile.......constatarile altora sunt binevenite, fiindca ne pun pe ginduri......cum se zice.....ne indeamna la AUTOCUNOASTERE. Ne dam seama cum ne vad altii......si sigur incercam sa ne schimbam in bine. Ne construim sau reconstruim o viata interioara mai reconfortanta..........pentru noi........si un comportament.......care sa placa tuturor.
                          Exprimarea gindurilor, parerilor, constatarilor in cuvinte este foarte importanta.......dar nu intotdeauna reusim sa le redam in cuvintele potrivite......nici atit starile pe care le traim, nu mai zic de gindurile cele mai ascunse.......de aceea cei care nu au trait astfel de stari, sau nu au gindit atit de profund....nu reusesc sa faca observatii sau analize foarte juste......de aceea pentru noi oamenii.......sufletul cu trairile lui   si gindurile......ramin inca "necunoscute". Noi ne dam doar cu presupusu, banuim, facem scenarii. fantasmam. Astept un raspuns de la dvs. Dle Puiu.

     VA URMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu