marți, 5 iulie 2011

Trairile launtrice........o povara greu de dus 79

    
                         Bacalaureatul 2o11........o problema foarte serioasa.........dezbatuta de televiziuni, ziare, politicieni, profesori, factori de raspundere din minister, elevi, parinti, oameni de rind. Aproape o suta de mii de elevi respinsi la BAC.!! Promovabilitatea 0 la zeci de licee din tara ne demonstreaza ca majoritatea elevilor nu mai invata, ca profesorii nu au mai putut inlezni elevilor "furtul" adica posibilitatea de a copia.........sau alte aranjamente.
                         O parte din tehnicile de fraudare la BAC s-au folosit si pe vremea lui Ceausescu atit de elevi cit si de profesori. Elevii o faceau fiindca nu invatau........iar profesorii pentru foloase materiale......dar si pentru prestigiul unitatii scolare.......in sensul de a raporata la minister o promovabilitate foarte buna. Dupa "revolutie" elevii si-au perfectionat tehnicile......iar profesorii la fel.....atit tehnicile cit si interesele materiale....mai ales cele personale. In privinta "cerintelor" la examenul de BAC au fost mai tot timpul situatii ambigue......dar de data aceasta parca prea de tot. Calitatea invatamintului a scazut si datorita situatiei sociale.....tinerii dupa ce termina scoala nu au unde munci......sau lucreaza in domenii care nu au nimic in comun cu ce au invatat ei......asa se explica faptul ca elevii nu mai invata. Acest dezinteres al elevilor de a invata.......mai este si problema manualelor scolare care contin informatii inutile......ceea ce-i face pe elevi sa invete numai pentru note. Cauzele sunt multe......nu mai vorbesc de salariile profesorilor......si chiar de pregatirea indoielnica profesionala a profesorilor. Vina rezultatelor de la BAC 2011 apartine : elevilor, parintilor, profesorilor, ministrului, guvernantilor, sistemului.....dar si noua societatii civile.
                   
                    Asa ca fratilor luati atitudine......voi cei corecti care niciodata nu ati recurs la frauda pentru a obtine diplome, locuri de munca "caldute" si alte avantaje......iar elevii de azi care au luat 1o la BAC.....sa intre in politica si sa puna "umarul" la schimbarea societatii in care traim.

        VA URMA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu